Ser jag från mitt fönster i köket där jag sitter och bråkar med excelfilen om vilket f-pris jag ska ha. Samtidigt vill jag ut i det underbara vädret och jobba med trädgården. Men det går ju int, snön fyller stora delar än.

Jag brukar säga att mina fingrar är svarta för de flesta växter överlever inte mig. Och de som gör det brukar faktiskt klara av mikroklimatet här uppe. Det är rätt brutalt ibland att odla i zon 7, inte mkt som överlever för oss med svarta fingrar så att säga. Förra året byggde jag växthus och det ska få sättas igång i helgen är tanken. Inomhus är odlingsvagnen full, mestadels bönor, chili, några ynka tomatplantor som inte vill växa och så humle! Jag har kämpat sen förra året att odla humle & först för ett par dagar sen såg jag de första skotten! Jag är överlycklig.. nu måste vi bara hitta en plats där de kan slå sig till ro och växa och kanske kan jag få ge bort lite humle till min ölbryggande vän i Härnösand!

Vad gällande skrivandet så är det litteraturkryssning som hägrar och beslutstagande gällande utgivning i väntan på lektörsrespons. Självfallet måste även omslaget ordnas… som listskrivare är det mkt att bocka av. Förutom allt som görs på en gård under vårkanten i nordvästra dalarna! (Det är en kamp mot tiden)

Våren i södra Sverige är längre, den börjar oftast i mars/april och slutar i början på juni. 3-4mån! Vi har 5 veckor på oss att göra samma jobb och i år blir det färre. Snön är inte borta och odlingsbäddar måste fram! Gjutningar förberedas för ladan… träd ska fällas, grenas, kapas, förflyttas och sedan bli till ved som vi ska ha under vintern. Sen måste syd/väst sidan målas, jorden ska fräsas och nya land tillkomma, IBc tankarna flyttas. Det mesta görs för hand och sen vill vi ha altanen klar till veckan innan midsommar när släkt o vänner kommer. Om ni har tid att hjälpa oss bjuder vi gärna på middag 😉