Ja, det har varit fullt upp med 197 dagar och jag hade som mål att sälja 20 ex och på sjutton dagar har jag sålt 28 st. Detta utan betald marknadsföring och tanken är att inte betala för marknadsföring, de slantar jag får in från debutroman kommer gå oavkortat till att betala för nästa bok som tillhör en trilogi. Jag hoppas att om mina kära läsare tycker boken är bra att de berättar vidare för andra om den, eller kanske köper den som en julklapp till någon de känner. (Bara så ni vet kommer det komma ett Julklipp här på hemsidan på den fysiska boken, som man förbeställer via formulär och sen betalar vid överlämnande, självfallet signerade och med personlig hälsning om man så önskar.)

För dem som mött mig och försökt prata lite bok så har jag nog varit återhållsam, detta är inte helt beroende på att jag är ”less på boken”, men jag har en förmåga att spoila innehåll å det grövsta. Därav tystnad, men jag tränar på det också att prata runt gröten så att säga. Men ja, jag är lite trött på boken, samtidigt glad och lättad att kunna gå vidare. Och om någon undrar, nej jag har inte tänkt skriva en fortsättning på 197 dagar i dagsläget.

Det är först idag jag känner att jag börjar landa i allt och börjar blicka framåt. Jag ska i november delta i NaNoWriMo, som är ett skrivarläger online. Det ska bli sjukt kul, att få köra ordsprintar är oerhört triggande för mig, att få tävla mot mig själv. Gärna med lite musik i bakgrunden från mina favoritlistor på tuben. Var med i våras på NaNoWriMo’s ”camp” och jag leker med tanken att ha ett råmanus färdigt till jul, att skriva 3767 ord/dag på 75 dagar är inte omöjligt, men inte lätt i nuvarande skrivpaus som infunnit sig. Jag har stått i valet och kvalet mellan SL och NTV, bägge trilogier, den ena en fantasy och den andra en svensk dystopi. Men efter mycket velande så har jag valt att köra fantasyspåret, detta då NTV krävs mer förberedelser och research, speciellt böcker som måste läsas samt att få ihop intrigen och alla karaktärerna. (Samt utveckla mitt skrivande).

Dessutom har jag redan skrivit 77 484 ord på SL och den är inte ens klar, den är påbörjad. Det känns som början på Sagan om Ringen, enbart på det viset att Frodo aldrig lämnar Fylke… Målet är ca 360 000 ord för hela trilogin. Men nu ska den korras för första gången och sammanställas en sorts synopsis och ”ryggmärg” som ska underlätta planerandet för resterande del av romanen samt resterande två böcker. Sedan ska jag skriva vidare. För dem som undrar så är det 177 A4 sidor (77484 ord). Men då ingår två sidor innehållsförteckning 🙂 så man lätt kan hoppa mellan kapitlen. Den enkla matematiken säger att jag måste korra 25sidor/dag samt fundera på storyline, karaktärsutveckling och utveckling av världen jag påbörjat bygga. Vi får se vad jag hinner. Men det skulle vara härligt att få börja första oktober med 3800 ord. För er som är nyfikna på hur fort ni skriver på dator, kan ni gå in här: http://ordiminuten.se/TestaDig/#.W6aMHGgzY2w
Bra för att beräkna ungefär hur lång tid det tar att skriva en novell/roman etc. Man kan använda det som en trigger i sitt skrivande och också vetskap så man inte behöver stressa. Trevlig kväll på er där ute!