Ja, jag skriver mycket långt. Mer än många nybörjare känns det som. En fantasy ska ligga på ca 120 000 ord. Mitt råmanus är på 150 214 ord, då brukar ca 3000 vara utfyllnadsord. [Stryk direkt]. Sen har vi alla bestämda former som ska appliceras, det brukar landa runt – 1000 ord. (Vilket är en förbättring sen föregående bok då det låg på minst det dubbla).

Men faktum kvarstår att jag måste få bort 50 000 ord. Därför går revideringen mycket långsamt, med många omskrivningar, förenklingar, strykningar och ev tillägg. Planen var att klara deadlinen idag. Men med 5/88 kapitel så känns det inte möjligt. Förutom att fyra kapitel inte ens är skrivna. Och jag är nere på, 145 918 ord. Min drömplan var ju att kunna delta med detta manus i en fantasytävling som slutar i maj/juni, vi får se om jag hinner ens skicka in det till en lektör innan man måste skicka in manuset. Det känns inte trovärdigt.

Dessutom har jag insett att skriva ett utkast är lätt för mig, går fort tom. Men att editera är en konst. En långsam, plågsam konstart som kommer ta mycket tid att lära sig att behärska. Om jag någonsin gör det. Jag hoppas att efter tiotusen timmar så ska jag väl åtminstone ha lite mer tempo i editeringen än nu. Det är faktiskt första ggr jag prokrastinerar att skriva, så illa har editeringen gått denna vecka. Dessutom har jag startat igång odlingen och fått vara på trädgårdsmässan, lyssnat på ljudbok medan jag pendlat och lyckats bli av med del av en tand.

Allting händer alltid samtidigt. Nu ska jag fortsätta editera, jag har ett monsterkapitel kvar, sen borde det bli lättare. Åtminstone är det vad jag hoppas på. De andra är åtminstone kortare (ca 1500 ord) istället för 8909 ord… ja, men så är det att vara en intuitiv författare snarare än en organisatorisk sådan.

Trevlig helg på er alla där ute.