Som egenutgivare så vänjer man sig ganska fort att man ska göra allting själv. Och vissa saker avskyr man att göra, kanske för att det känns så obekvämt, eller läskigt. Som att hitta någon som vill läsa ditt bokmanus, och sen ska ge respons på det. Vilket är jätteläskigt men så givande när det väl är gjort, det är bara att komma över tröskeln av blandade skräckkänslor.

Sen kommer man till de sakerna man faktiskt längtar att göra, som är en del av hela projektet till varför man älskar egenutgivning i första taget. Och för mig är det att sitta och pyssla med e-boksproduktionen. För mig är det en harmonisk tid, av att strukturera, organisera, lösa problem och göra den sista fulländningen av sitt långa arbete. (Det motsvarar bokbinderiet, som jag gärna skulle vilja pröva någon gång.) Jag har sökt med ljus och lykta efter e-boks produktion, men bara blivit hänvisad till Art Director utbildningar. Men jag behöver inte en hel utbildning på flera år. Jag vill ha möjlighet att gå kurser i e-boks produktion i olika program och kunna växa i mitt hobbylayoutande. Varför kan inte långa utbildningar få byggas upp av att man söker sig fram genom små kurser?

Jag har en stor fördel med mig i mitt arbete och det är Magasinproduktionen jag gjorde för Norra Dalarnas Turistråd i över fem år. I nära samarbete med duktiga medarbetare på Fjällposten i Idre, Lena Kerje på KerjeOriginal m.fl har förklarat tålmodigt och jag har satt mig in i deras arbete för att underlätta för dem och förstå produktionen bättre. Det är också anledningen till varför jag känner mig så trygg att kunna erbjuda e-boksproduktion som en tjänst till andra författare, tillsammans kan vi sprida våra böcker till omvärlden.

Du kan läsa mer under Tjänster, så hoppas jag att du kontaktar mig om du har fler frågor eller vill göra om din fysiska bok till e-bok. 🙂