Äntligen är vintern på väg. Kylan kom med frosten och allt tycks bländande vitt. Från köksfönstret ser jag Gustavsbacken om kvällarna. Små lyktor av hopp.

Så vad gör då en läraraspirant när denne kört fast? Och inte orkar mer? Ja, då plitar hon mest poesi. Det blir korta meningar till musik. I väntan på snö.

Drömmen om skrivande har fått stå i träda, men längtan och nyfikenheten gömmer sig i skafferiet. För det mesta söker jag material till TTS-projektet. Det är något nytt och främmande, kanske är det därför jag drar ut på det? Jag vågar inte ta steget att börja skriva, för tänk om mitt skrivande inte är tillräckligt bra än? Mina förhoppningar är så stora och drömmen likaså. Eller så måste jag bara ta steget ut i det okända och se var det för mig?

Många av tankarna jag hade inför hösten föll, liksom min energinivå. Livet hände. Goda vänner har funnits till hands och stöttat. Och tiden går förbi, jag känner mig otålig som ett barn, frustrerad över livets långsamhet. Men jag vet att det behövs. Balans är nyckeln på allt här i livet. Det är som spindlarnas vidsträckta nät som mödosamt och sakta spinns för att fånga ett byte. Omsorgsfullt arbete. Så lätt att rasera, om man inte stannar upp och tänker igenom allt.

Så idag har fokuset legat på E-boksproduktion, vilket varit bra. Jag har fem e-böcker att producera till nyår. Vill du få ditt bokmanus i e-boksformat? Har du en tryckfärdig fil som ligger och skräpar på datorn? Då kanske det är dags att förverkliga dina drömmar? För ja mina drömmar om TTS – ja, låt oss säga att var sak har sin tid. Men verklighet kommer det bli, åtminstone på pappret.