Snart börjar det nya året. Spänningen kittlar, inte som fjärilar i magen. Utan som en hel djurpark. För vad kan tänkas finnas bortom 2020? Vad kan vi få se på vår färd som får oss att lyfta, om så blott för en stund? Vad kan få oss att flyga? Att känna inspiration för livet och vilja vara mer närvarande i nuet? Att ge mer?

När jag ser tillbaka på det året som varit, så är det med kärlek. Jag kan inte säga att det har varit lätt, inte på något vis. Det har varit oerhört mycket tvivel, ångest och osäkerhet som sköljt över mig i perioder. Men jag skulle inte vilja ha varit utan dem, för det har trots allt gjort mig till den jag är. Visst låter det cheezy? Ändå ångrar jag ingenting, inte ens detta blogginlägg. För de har alla gett mig lärdomar, som jag hoppas kunna ta med mig och integrera för att bli bättre som medmänniska och göra bättre ifrån mig. Och så länge jag vet att mina vänner finns bara ett samtal bort, så finns det inga problem.

Så, ja idag har det varit en dag full av inspiration. Av livsglädje. Fast jag inte tagit mig utanför dörren. Så har jag ändå levt komplett. I Corona tider. Det känns komplett. Och det har börjat få mig att fundera på framtiden, för om det är något jag älskar så är det insikter. Jag hoppas bara att jag kan hålla fast vid dem och inte ändra mig stup i ett, även om det är min absoluta rätt. Så vad har skapat dessa insikter och inspiration? Tre rader ur Neil Gaiman´s ”Norse Mythology”, min brorsdotters mumlande konstaterande medan hon spelat Fifa och inte minst pixarfilmen ”Soul”. Att foga samman dem och det jag genomgår i livet just nu, med dem människor jag pratat med idag får mig att inspireras till hur jag vill leva mitt liv. Har du hittat inspiration till förändringar du vill göra i livet? Just nu vill jag bara hålla kvar i känslan av inspiration och känna den växa inombords.

Innan det är dags att göra slag i saken och börja.