Ja dagarna går fort om sommaren. Fast kulingen som röjer runt i skogen härom Husvallgölen är rätt kylig, bara 11 grader. Hu! På med massa kläder för att i nästa andetag svettas ihjäl när solen dyker fram från gråmolnen.

Jag plockar sten från grundsulan i ladan för att hålla fast tidningarna som ska blötas ner på landet. Halmen ligger och väntar på att bli utlagd och det gör kartongen oxå. Väntar. Och enligt prognosen ska det bli regn till helgen.. jag verkligen längtar efter regn! Snälla kan det inte komma tillräckligt med regn för att fylla de två tusenliter IBc tankarna?

Idag var det inte många timmar kvar för att avsluta tidningsutlägget. Jag hade kommit in i ett flow och såg verkligen att det minskade, ytan som var otäckt. Då högg det till i vänster knä och jag föll åt sidan ner i jorden. Jag är smärttålig har jag fått höra från läkare men att mista det bakre korsbandet och sedan överbelasta knäet är värre än att föda barn, enligt mina smärttrösklar.

Det var bara att gå in och försöka komma på något att göra.. men vad? Högläge på knäet gjorde bajsont. Men jag lurade hjärnan med lite musik från tuben och sen satte jag igång med projekt SL. Och nej det handlar inte om bussbolaget, det är en fantasy med inspiration från Robin Hobb och de tre trilogierna om Fitz & Fool samt lite mytologiska sagor. Det blev på en timme strax över 1000 ord. De första sen mkt länge… det kändes oväntat bra nu när mm arbetar på editeringen…