Fick tillbaka responsen i slutet på maj. juni gick åt för odlingen & de vänner som firade midsommar hos oss. Hur mycket jag än älskar mina vänner så hade jag ett oerhört inre tryck av att inte ha skrivit eller redigerat något.

För mig är sommaren högsäsong, för så är det att leva på en liten ort som är beroende av turism. Sommar & Vinter. Detta har gjort att jag har i två dagar suttit intensivt med manuset och redigerat. Bara för att upptäcka att mappen är inte ordentligt underhållen och jag redigerade i fel fil. Nu får jag redigera om…

Förutom redigering ska jag särskilja karaktärerna mer, även fast jag ser tydliga skillnader så ansåg lektören att så inte var fallet. Jag har funderat mkt kring detta. Hur dras vi till de vi kallar vänner? Är det speglingar av oss själva som vi ser? Eller är det olikheterna? Hur gör andra när de bygger karaktärer?

Jag upplever själv att vissa författare gör karaktärer som är lite för mkt. De blir överdrivna och samtidigt förväntas de vara trovärdiga. Jag ser människor som mindre extrema och mer komplexa, de vill vara delaktiga i samhället och följer sociala koncept och normer. Komplexa iom att de beter sig olika med olika individer, i olika miljöer etc. De styrs av tankar eller känslor. Men hur mkt av det individen tänker/känner kommer någonsin fram?

Att skapa karaktärer där igenkänningsfaktorn är hög utan att det blir överdrivet är svårt och roligt. Speciellt när man vill tributa vänskaran. Vi får se men jag hoppas jag slipper överdriva. Åter till redigering 1.9.