Det här med rutiner är nog det viktigaste för att utvecklas i sitt författarskap, för att få tid att skriva och bli produktiv. Jag har bara satt mig ned och skrivit hittills, fört en skrivdagbok i formen av dagens antal ord (DAO) och ungefärlig tid jag skrivit. (Detta för att få ett genomsnitt av Ord/minut.)

Denna vecka har jag varit mycket mer detaljerad kring DAO. På så vis att jag skrivit start och sluttid, samt vad som försiggår runtomkring och var jag befinner mig och om jag har andra händelser runtomkring som påverkat. (Ex ätit, varit ute och promenerat, störmoment etc). Samt att jag prövat en ny skrivmetod. Jag skriver en timme och sen pausar jag, oftast lika länge som jag skrivit. Detta för att hjärnan ska få vila och börja arbeta med nästa pass.

Då måste man oxå veta att jag redan lagt upp punkter för varje kapitel. (Dock inga långa planeringar utan bara, ’X ska skicka ett brev till Y. Träffa sina föräldrar, bli besviken pga pappans uppträdande’ etc). Men detta har visat sig effektivt. Jag har ökat min skrivproduktion från 14-17 ord/minut till 20-24 ord/minut. Eftersom mitt dagsmål är 3800 ord, innebär det 3:43 timmars skrivande alternativt 2:52. (Hoppas jag räknat rätt nu). ?

Men att ha upptäckt det här känns jättebra, så vad är nackdelen? Ja, man får ju inte glömma att tänka på skrivandet när man gör annat, tanken är att då gör man kringstrukturer istället för att ströskriver eller bara stirrar på texten. Jag tänkte på hur jag brukar träna och då har kort och intensivt varit bättre än långt och nötande, åtminstone när man börjar. Märker man att flow infinner sig då får man ju kapa allt annat och skriva på! Flow är ju ändå det man söker i skrivandet, då allt bara flyter på.

Om man dessutom gör WPM test för både svenska och engelska så får man reda på vad ens max antal ord per minut är. Och vem vill inte träna upp sitt skrivande? Nu ska jag ta paus efter dagens skrivande.

Summering; två dagar utebliven skrivning denna vecka jämfört mot skrivande alla dagar förra veckan så står veckototalen 22 679 ord mot förra veckans 20 433 ord. Jag kommer fortsätta med konceptet tills mer flow infinner sig och kanske kan jag slutföra trilogin innan julhelgen, trots allt det är bara 11 POV kapitel kvar att skriva på SL 1…